Това каза по време на церемонията по откриването на Интерконектира

...
 Това каза по време на церемонията по откриването на Интерконектира
Коментари Харесай

Служебният премиер: Правителството се фокусира върху компенсиране на забавянето при строежа на Интерконектора

 Това сподели по време на церемонията по откриването на Интерконектира с Гърция министър председателят Гълъб Донев. 

 

По думие му градежът на обектът е следен на министерско и екпертно равнище.  

Съвместните старания сред България и Гърция за довеждане докрай на Интерконектора се оказаах сполучливи. Интерконектора има задоволителен потенциал, с цел да задоволи всички потребности на домашно равнище. Ще осигурни доствките на природен газ за България, което е от изключителна значимост за енергийната сигурност на страната. Съществуването на Интерконектира ни прави по-малко уязвими.

 

При сегашните условия той е от иключителна значимост за България, като икономическите ползи са доста по-големи, в сравнение с от едно общоприетоо дружество, означи Донев.  Премиерът означи, че сега се намираме в енергийна рецесия, която се отразява негативно на района, Европа и света. и добави, че трдуната обстановката бе отежнена и от войаната в Украйна. 

 

Интерконектира ще обезпечи източниците и пътеките за природен газ, освен за България, само че и Гърция, Молдова, Украйна и Централан Европа. Потенциалът ще бъде още по-очевиден откакто започват интервенциите по терминала, който ще обезпечи източници за доставки на природен газ, сподели още българсият министър-председател. 

България приветства меморандума между Европа и Азербайджан за стратегическо съдействие и увеличение на доставките на природен газ.

 

Това ще спомогне за диверсификацията, тъй че да не разчитаме единствено на един снабдител. Интерконектора има капацитета да способства за обезпечаване на доставките на природен газ на рационални цени и за България и за нашите сътрудници в Европа, уточни Донев. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР